Bli kjent med klubbens yngste A-debutant: Evenezer Forcha

I 4-3 seieren over Mjøndalen 2 så ble det satt en ny klubbrekord da 14-åringen Evenezer Forcha fikk sine første minutter på seniornivå

I siste hjemmekamp før ferien så ble det skapt klubbhistorie. På tampen av kampen så ble Evenezer Forcha byttet inn, og med det ble han den yngste spilleren som har fått obligatorisk kamp for oss Gule.
 
Dagen derpå tok vi en prat med "Even" som han er kjent som her på AJ Arena. For kjent er han for de fleste. Den utadvendte 14-åringen bruker mye tid for å bidra i klubben, også utenfor banen.
 
Han får strålende tilbakemeldinger for jobben som trener på G/J 12. i tillegg stepper han inn som dommer og instruktør på Tine Fotballskole og Coerver Akademi. Det som kjennetegner "Even" mest er en stå-på-vilje og positivitet i alt han gjør.
 
Derfor er det også gledelig at han tar steg PÅ banen. For det har gått kjapt siden han flyttet hit fra Ås.
 
- Fortell om de drøye 6 årene du har vært i klubben
 
- Etter å ha flyttet fra Ås i 2018 så starta jeg på skolelaget Bærum Evje. Var der i to år til jeg bytta til Jong. Etter to lange år så ble det endelig et «sats lag» med Markus Thorberg (2009-årgangen red.amn.)  Markus var trener i ett år før Jorge tok over.
 
I fjor så hospiterte jeg med G-19. Daniel Mitchell Moe og gutta tok imot meg veldig bra og det var god utvikling å spille med eldre.
 
 
 
- Hva er det du liker best med å være i Bærum SK?
 
- Jeg får muligheten selv om jeg er ung. De som jobber med spilleutvikling følger godt med, og ser ikke bare meg, men også de andre som har fått sjansen med å være med A-laget (Erlend Klaussen Alexandar Vukicevic, Mathias Ødegaard har alle fått spilletid på A-laget i år, red.anm).
 
I tillegg er miljøet i klubben veldig bra. Det skjer ting på klubbhuset, og det er mange voksne som bidrar til at vi som spiller i Bærum har det bra
 
- Hva tenker du om resten av sesongen?
 
- Jeg har masse å lære. Men jeg skal lytte til trenere og jobbe med detaljer. Klubben har gitt meg masse muligheter de siste årene og jeg må jobbe for å vise at det er riktig valg av dem.
 
DSC_0147.jpeg
Her ble det skapt klubbhistorie

A-lags trener Knut Nielsen har fulgt Evenezer i flere år, og er full av lovord

"Even" er en spennede spiller fordi han har en moderne profil. Fremoverrettet i spillet og uredd, med godt tempo.

 Han er moden for alderen og veldig bevisst på sin egen utvikling. Modenheten viser han ved og alltid lytte til innspill. 

 Så det viser at Trond Andersen, Daniel Mitchell Moe, Jorge Magalhaes jobber bra med våre yngre spillere. For det er ikke bare Evenezer, men flere (bl.a Erlend Klaussen, Alexandar Vukicevic, Mathias Ødegaard) som har tatt steg fra vår ungdomsavdeling og oppover i systemet.