Samfunn

Conrad Cup, NM i Gatefotball, Høl I CV-en og engasjerende utenlandsturer

Bærum Sportsklubbs samfunnsprosjekter er mange. Vi er en klubb med fokus på bredde, vi skal være en trygg arena for mestring, idrettsglede og stolte øyeblikk på tvers av alle samfunnsgrupper. 

Conrad Cup 

Conrad Cup er klubbens siste tilskudd når det kommer til samfunnsprosjekter. Turneringen, som er en eliteturnering, har som formål å sette fokus på barnekreft - og vi samarbeider i den anledning med Barnekreftforeningen. Bakgrunnen for navnet Conrad Cup er at en av klubbens spillere, Conrad, ble rammet av kreftsykdom for noen år siden. Klubben ønsket derfor å inkludere Conrad igjen - med egen cup i hans navn. Inntektene fra cupen er øremerket Barnekreftforeningen. 

 

DSC_0065.JPG
Conrad og Massimo: Her fra åpningsseremonien i 2023 hvor Conrads tidligere trener, Massimo, holdt en rørende tale for Conrad og hans familie.

NM i Gatefotball 

I 2023 var vi for tredje gangen på rad stolt vertskap for NM i Gatefotball i samarbeid med Frelsesarmeen. 

En turnering hvor idrettsglede, mestring og samhold står i fokus. Mer om turneringen kan du lese på Frelsesarmeens egne sider https://frelsesarmeen.no/krigsropet/nm-i-gatefotball
 

DSC_0016.jpeg
Storfint besøk: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen var til stede under åpningen av NM i gatefotball i mai 2023.

OBOS Kalvøya Cup

OBOS Kalvøya Cup er klubbens barneturnering på idylliske Kalvøya utenfor Sandvika. Her har vi skapt fantastiske minner for tusenvis av ivrige barn og unge siden 1983. I 2023 markerte vi 40-årsjubileum på øya, i strålende vær med over 140 påmeldte lag. 

 

Kalvøya2023.jpg
Idrettsglede: Kalvøya Cup er synonymt med fantastiske minner, bading og idrettsglede på "Perlen i Oslofjorden".

AKTHE Cup

AKTHE Cup (Avdeling for Aktivitetsbaserte Helsetjenester) arrangeres i samarbeid med Bærum Kommune og Høl I CV-en på AJ Arena. Bærum SK var for første gang i 2024 vertskap for turneringen  - en lavterskel fotballturnering hvor idrettsglede, mestring og samhold står i fokus. 
 

IMG_2632.jpg
Felleskap: På AKTHE Cup er det oppmøte, idrettsglede og samhold som er viktigstHøl I CV-en

Høl I CV-en er et prosjekt i regi av Bærum kommune som har fokus på recovery, tilhørighet og nettverk som en del av en tilfriskningsprosess. Dette gjøres gjennom kafeen Høl I CV-en, som ligger ved siden av klubbhuset vårt på AJ Arena. Bærum Sportsklubb er stolte over å kunne promotere den viktige jobben som gjøres på kafeen hele uken på ryggen til a-lag herrer. 

HøliCV-en.jpg
Høl I CV-EN på drakta: Vi er stolte over å kunne bidra til å løfte frem Høl I CV-ens fantastiske jobb

Unike turer i regi av klubben
Breddefotball i Bærum SK er så mye mer enn bare det som skjer på banen. Det er et helhetlig opplegg, der spesielt turene har fått stor oppmerksomhet. For her snakker vi ikke lokal cup lengre, men et helhetlig opplegg omkring reisemålet i forkant av destinasjonen også.

På enkelte reisemål har vi også humanitær profil der vi samler inn tøy og jobber frivillige med prosjekter som er etablert dit vi reiser. 

Siden 2009 har breddelag i Bærum vært i Kina, USA, Thailand, Rwanda, Tanzania, Nederland, Italia og England. 

 

Rwanda.jpg
Vennskap: Klubbens turer til blant annet Rwanda har skapt vennskap og opplevelser for livet

På flere av disse stedene så har vi vennskapsklubber og personer som bidrar til lokal fokus på reisen. Det blir ofte vennskapskamp med middag etterpå, men også lokal grill i amerikansk nabolag, sykkeltur hjem til spillere i Tanzania, være med å bygge hus i Rwanda eller synge med folk som bor i distrikts-Kina.

Formålet med reisen er å skape sterkere samhold, lære laget om nytt land, kultur og historie + skape minner for livet. 

Gjennom tretten år har hundrevis av ungdom virkelig fått unike opplevelser via turene på bredde.