DSC_0238

Blytung derby-mandag på AJ Arena

- Vi taper mot et mye bedre fotballag

17.mai og pinsehelg i strålende solskinn, med rolige fridager, båtpuss og strandbesøk, fikk en skrekkelig avslutning etter at Asker valset over et tamt Bærum-lag mandag kveld. 

For, når lokaloppgjør som dette skal spilles, fordrer det at begge lag møter opp. 

Asker gjorde det. 

Allerede etter fire minutter, ante vi at gjestene fra Føyka, som rykket ned i samme avdelingen som oss i 2022, skulle stelle i stand trøbbel. Rappe kombinasjoner og null respekt for de elleve i gult som hadde møtt opp på AJ Arena mandag kveld for å representere Sandvikas Stolthet. 

0-1 satt etter 12 minutter bak Andreas Vedeler. 

0-2 satt kun minutter senere. Som en hardpakket, iskald og vond snøball, midt i trynet til alle Bærum-supportere med solfaktor tjue og raske solbriller på tribunen. 

Som VIF-Klanen i hvert fall ville sunget: "Heldig med været, vi var heldig med været" til melodien "Guantanamera" fra den cubanske sangeren Celia Cruz. 

Etter DEN starten, så våknet vi gradvis. Vi produserer i hvert fall et par ok muligheter før Jesper Tuven Holter reduserer med 37 spilte minutter på kampuret. Samme Jesper er nære å utlikne minutter senere - men, en strålende god Erik Hejer i Askers mål, redder forsøket mesterlig. 

DSC_0114.jpeg
Tøft: Bærum-kaptein Christian Selvær Arvesen tar telling etter en duell med en Asker-spiller


Vi værer håp, tro og innsatsvilje de siste førtifem. 

Men, det er gjestene fra Føyka som vil mest - ledet an av tidligere Bærum-trener Bård Magne Heggset og talentfulle Rolf Magnus Bredal Czeremuga på linja. 

Med 57.minutter spilt så tvinger Asker frem flere hjørnespark. Til slutt så kommer uttellingen - etter litt protester fra Bærum-spillere, benk og tribune. En rar situasjon, men, kveldens dommer peker på avspark. 1-3. Målet står. 

Et Haugen-forsøk etter 64 - sklir av foten og over. 

Asker er farlige i kontringsspillet - og 1-4 er fasit med kvarteret igjen. Det kunne blitt flere. 

Vår største sjanse i andre omgang kommer på et straffespark. Haugen blir felt av Asker-keeper Erik Hejer, med gult kort fra første omgang. Skulle Hejer hatt ett til? Det vet ingen. Skuddforsøket fra Bransdal reddes i hvert fall av nevnte Hejer. 1-4 står seg kampen ut. 

Tre poeng til Føyka. 

DSC_0285.jpeg
Tung mandag: Assistenttrener Jorge Aguiar og hovedtrener Knut Nielsen etter kampslutt mandag.

- Vi taper mot et mye bedre lag, og et lag som vil mye mer. Det skuffer meg mest, sier Knut Nielsen til baerumsk.no etter kampslutt mandag. 

Asker klatrer dermed opp på en andreplass på tabellen. Fem poeng foran Bærum på fjerdeplass, kun slått av Nordstrand med ett mer plussmål i boka. Kommende lørdag venter Nordstrand på Niffen for Sandvikas Stolthet. Den kampen blir viktig. 

Norsk-Tipping-LIGAEN avd. 3 - runde 7 

Bærum SK-Asker 1-4 (1-2)

AJ Arena: 450 tilskuere

Mål: 0-1 (12.), 0-2 (15.), 1-2 Jesper Tuven Holter (37.), 1-3 (57.) 1-4 (75.)

Gule kort: Nielsen, Selvær Arvesen, O.Markovic, 

Laget: Vedeler, A.Markovic, Dacic, Frobenius, Sivertsen, Arvesen, Haugen, Hagen, Bransdal, Tuven Holter, Moula 

Benken: Skrefsrud, Holm (70.min for Sivertsen), Khachatrjan (79.min for Moula), Hertzenberg, O.Markovic (79.min for Tuven Holter), Michal, Ørbeck, Hauger (79.min for Hagen), 

DSC_0031.jpeg
Ett minutts stillhet: Begge lag markerte mangeårig Bærum-oppmann Bjarne Fosmos bortgang denne helgen med ett minutts stillhet før avspark