G15-2: Pausepraten ga frukter

Det var en revansjesugen gjeng som stilte opp på Bjørnegaard isbane etter det forsmedelige tapet mot Dikemark sist.

Dagen derpå så har det meste av refleksjoner unnagjort, og jeg er fortsatt tidligere ute med resultat enn hva Bergen og Trondheim er med sine respektive avklaringer om hvem som skal sitte med "maktens klubbe" og et stygt ordførerkjede for de fire neste år.

Dermed, uten mer fanfare: Her er fortellingen om bortekampen mot Jardar

Lovende start, men med svake avslutninger

De første 10-12 minuttene gir håp om gevinst. For det er oss "Gule" som tar tak i kampen. Vel, ja vi er hvite og blå, men som ropene mine fra sidelinja fortsatt indikerer så klarer ikke min hjerne helt omstillingen til Høviks farger...ennå.

Uansett. Det er vi som fører ann og står for to-tre solide sjanser. Dog er ingen av oss med bestått jegerprøve, så det blir bomskudd enn så lenge i jakten på poeng.

Samtidig er vertene frempå på kontring. Så det er få, om noen, som har innkassert tre poeng med hjem i bagasjen herfra.

I det Jardar kjemper seg mer inn i kampen, så får vi ketsjup i målprotokollen. 1-0 etter raid på kant og en enkelt "tap in"-skåring.

Hjemmelaget lar seg ikke nevneverdig affektere, så de fortsetter slik de gjorde i minuttene før vår skåring. Som igjen kunne ført til mål i god gammel "Kantiansk dialektikk".

Men det å skjønne Kant eller breddefotball er få forunt, og inn mot pause så kunne resultattavla vist alt fra klar ledelse til oss, helt til en litt sur "underlage" i vår disfavør.

Dog er det ingen resultattavle her på Bjørnegaard, i lik linje med fravær av gummigranulat. Så det blir skøyteis som underlag.

Helt på tampen så øker vi til 2-0 når vi skjærer inn på kanten, som vi skulle spilt på selveste Ullevaal under regi av Ødegaard og Brauten.

2-0 pause, men alt er ikke Blue Hawaii av den grunn

Så går vi fra fotballag til å bli danseband

En del av min "filosofi" er å la ungom reflektere og ta ansvar. I pausen lar jeg kaptein William og Jens få styre, og det skal vise seg å være det klokeste jeg har gjort siden jeg unngikk å svare på e-mail med lovnad om 200 millioner fra Nigeria.

Det er høst ....både lys og mygg glimret med sitt fravær

William og Jens løser oppgaven veldig bra og vi finner en harmoni i spillet ikke sett siden Bærum var styrt av noen andre enn Høyre.

Rett nok skårer Jardar først, men det er mot normalt . Ja, jeg er blitt såpass gammel med såpass utdaterte referanser.

Vi gjør som Imperiet i Star Wars film nr.5 og slår tilbake. Nå også i praksis viser William seg verdig kapteinsrollen, og skårer 3-1.

Som blir til 4-1 kun minutter senere, før det blir 4-2. Nå kommer målene tettere enn myggen. Hva som er verst avhenger vel av allergi såvel som lagtilhørighet.

For oss i Høvik/Bærum er det en gledens aften slik vi spiller i alle lagdeler i 2.omgang.  Keeper Albert stenger sjappa med god hjelp fra forsvarets helter i Leo og Jacob.

Offensivt så kommer vi på raid etter raid, og det hele ender med 6-2 seier til oss!

Et klart steg frem fra siste kamp jeg var med på (mot Fossum), og mest av alt gledelig med godt forsvarsspill og guttas ansvar under pausepraten!