G19 NM: Hummer og kanari på menyen

Våre fremste juniorer leverte sakene

Vi satt oss på bussen og føyk av gårde til Lillestrøm for å spille 3.runde i G19 NM.

På motsatt halvdel ventet et sterkt lag som hadde "stjålet" våre farger. Så vi spilte i smurfe-blått for anledningen.

Godt organisert

Vertene har ballen mest i innledningen, men når de nærmer seg vår 20-meter så står vi godt opp mot "fuglene". Så det blir ikke all verden til sjanser i starten.

Når det drøye kvarteret har gått, så legger vi igjen respekten/frykten for Kippes menn og vi skaper mer offensivt.

Etter 20 minutter får vi "elfmeter" når løpsmaskin Johannes T blir felt. Kaptein Jonas M er like sikker som utfallet av det kommende britiske valget, dermed er ledelsen et faktum til glede for alle som betalte sure bompenger både frem og tilbake.

Like etterpå blir både bom, kø og en varm hall helt glemt. For gutta våre er hete nå. Per Kristian L er tilrettelegger i det pasningen sendes til Ludvik H som finner målet og vi leder 2-0 halvveis ut i 1.omgang.

Den ledelsen står seg og det som gleder mer enn ledelsen er vår defensive organisering. Mon tro om gutta kan søke jobb hos Mercedes-Benz eller annen tysk fabrikk.  For det er orden i sysakene.

Vi yppet oss utover omgangen og sto for begge målene i 1.omgang

Ikke ferie helt ennå

Med "fotballens farligste ledelse" i det 2.omgang startet så var samtlige blå klar over at dette var langt fra over. Tøffe 45 + ventet mot mange som til daglig spiller i samme liga som vårt A-lag.

Og etter kun åtte minutter ut så reduserer "Fugla" når de bryter på midten og forserer uten motstand helt til vår 16-meter. Derfra sendes skuddet i lengste og selv 2-meter mannen Niko når ikke helt bort på ballen.

1-2 og nå spenning i kampen. Begge lag har sine sjanser, men keeperog stolpe står i veien enn så lenge. Tiden kommer, temperaturen øker og håpet om avansement stiger minutt for minutt.

Tiden går og stillingen består. Noe vi lever helt greit med. Det er for all del sjanser, men noe bonanza er det ikke. Mer som å se England i EM.

70 minutter passerer og 80 likeså. Nå gleder vi oss over mer enn bare Texburger-stopp på veien hjem. For vi aner avansement i det fjerne.

Spillet til gutta gledet mer enn TexBurger

Dog så kommer det to mål til på tampen. Men ingen fare kjære leser, begge tilhører oss!

1-3 er signert Mathias M. Som spiller sin første kamp i år grunnet langtidsskade. For et comeback (og målsnitt).  Skuddet er ikke all verden, sånn sett er løpet til keeper Niko mer imponerende etter at feiringen kan starte!

Velkommen tilbake på banen Mathias!

Nå har lufta gått ut av både hjemmelag og hallen. Kanskje Frank Løke kan klare seg uten oksygen her?  Vi for vår del bryr oss ikke, vi er i gledesrus.

På overtid så lar jeg Bjørn Eidsvåg synge hva som skjedde

For krefter er det få av. Vi har kjempet heroisk kampen igjennom, og nå passerer klokka 92 minutter.  Krampe, strekk, difteri og sjøbuk er noe av det som plager flere av våre smurfer nå.

i det 95 minutt så skjer det som oppsummerer mye av kampen og forskjellen mellom lagene. På en lang ball kjemper vi oss til den, løper fra og samtidig gir en "kanarifugl" juling i duellen (keeperen).

På åpent kasse gjør Alex slik Jovic gjorde for Serbia tidligere på dagen. Setter den i mål og det er game, set and match med 1-4 til oss blå.

Herlig gjennomført, defensivt er vi meget sterke og samtlige legger ned både krefter og sjel i arbeidet.