Spillemessig sterkt mot toppet KFUM

I siste kamp før ferien så tok vi turen opp til Ekeberg for å møte KFUM sine rekrutter.

To gode lag som møttes

For det var ingen Norway Cup-utgave av vertene vi fikk brynet oss på.  En rekke hadde vært nordpå og sett midnattssol mot Tromsø to dager før denne.

Vi stilte det samme laget som slo Mjøndalen 2 sist, med ett unntak. Mathias Ødegaard Aasen var tilbake på backplass etter karantene.

Innledningsvis er det vi som skaper den første sjansen, hvor vi bygger opp bra langs kant. Vi er en blokkering unna å skår, ergo det forblir målløst.

Men ikke lenge. For etter syv minutter så skårer "KÅFFA" når de vel enkelt for kjøre slalåm midtsommers blant våre forsvarere. Fra noe skrå vinkel settes 1-0 inn.

Spillet jevner seg ut, og det skapes halvsjanser til begge lag. Det blir ikke noe avslutning, verken på vår sjanse like før kvarteret spilt. Eller på KFUM sitt påfølgende minuttet etterpå.

Halvveis ut så bryter vi på midten med Lukas Faltin Ørbeck og det går raskt fremover. Vi finner hverandre, og vi kommer til skudd inne i boksen. Dessverre blåses den over mål og til der Pariserhjulets øverste vogn er plassert under Norway Cup.

Vi er inne i en god periode, og klarer å gjenvinne ball ofte høyt oppe i banen. Således gledelig at vi etter halvtimen før betalt også. På innlegg så er keeper ikke ulik hva Patrick Roy gjorde for overkant av 20 år siden.  Så Lasse Bransdal er vår Shanahan og skårer sitt 20.mål for sesongen.

Lasse har satt sitt 20.mål for sesongen

Etter målet så jevner det seg ut igjen, og at vi går til pause på 1-1 gjenspeiler lagenes prestasjoner enn så lenge.

Vi spiller årsbeste ?

Tar et lite forbehold, men tatt motstanders nivå i betraktning,så spiller vi veldig bra offensiv fotball i store deler av de siste 45 minuttene.

Noe av oppskriften er vi står høyt og klarer å vinne ball på motstanders halvdel. Så innledningen av 2.omgang gir oss håp- og ikke (bare) forbi vi føler frelse her oppe på "Oslos tak".

Vi bygget angrep på angrep

Vi stiger til himmels etter 54 minutter. Ikke bare fordi vi tar ledelsen 2-1 ved Juba Moula, men fordi angrepet er via syv Gule på totalt elleve touch.  Klikk-klakk, og smock i kassa.

Mye vil ha mer heter det visst, og vi skaper sjanse på sjanse nå. I 61.minutt bryter Lukas  igjen, men to trekk senere så blåser vi ballen over fra kort hold. Det er som å se Viktor Hovland om dagen under vanskelig vindforhold på de britiske øyer.

Kampens største sjanse som ikke endte i mål. Kanskje med unntak av den vi skaper kun tre minutter etterpå. For da kommer vi alene med keeper som klarer å gjøre seg stor nok til å redde i god gammel sjøstjerne-positur.

Vi fortjener å punktere kampen. Ut i fra press og sjanser skapt. Men det vil seg ikke.

Så da kan dere gjette hva som skjer i det 75.minutt!   Jepp...de unge kristne utligner til 2-2. Hvorvidt "han der oppe" var involvert vites ikke, men de får tildelt et straffespark som langt billigere enn hva parkeringen koster her oppe på Ekeberg.

Så surt, basert på spill og at den "elf-meteren" der kun fås om du handler dagligvarer på bygda i Litauen.

Med 2-2 og kvarter igjen er det tid nok til at begge lag kan vinne. Men det ender med at ingen gjør det. For det skapes ikke all verden siste kvarter og vi tar med oss ett poeng i bagasjen hjem til AJ Arena.

Alt i alt så er prestasjonen god.  Så vi drar fra Ekeberg ett poeng rikere, noen p-penger fattigere, men mest av alt med en god prestasjon mot et sterkt KFUM som vi skal bygge på videre.

Det lover godt når plussgrader synker til ensifra, Therese Johaug bestemmer seg for comeback og NHL-sesongen droppes i gang.