Strålende seier mot Skeid

Det meste stemte på AJ Arena denne flotte torsdagkvelden

2.runde i NM og motstander var Skeid. Som til daglig spiller i OBOS og kom fra 2-2 borte mot Kristiansund.

Det er heldigvis kun kampprogrammet som kommer tett som hagl, for ovenfra var det som Bjørn Eidsvåg synger "skyfri himmel". At kampen skulle bevege seg i samme spor visste vi lite om mens vi knasket på en pølse 20 minutter før start.

Bilde

Litt Skeid, så veldig mye Bærum

I de første 10-12 minutten så er oksene fra Torshov som ser mest rødt.  Alt etter ett minutt får gjestene en corner vi klarerer rett til side for mål. På den påfølgende corneren kommer det en heading rett på Skretteberg i vårt mål.

Slik fortsetter det i noen minutter til, bl.a. har Skeid et skuddforsøk upressa i vår boks. Men Skretteberg står på rett sted. Også kalt for redning på fotballspråket.

Like etterpå skårer Skeid, i alle fall tror de 163 på AJ Arena det i noen sekunder. Men det er flagget for offside. Annullering som vi skal fortsette med fagterminologi.

Nå våkner vi som vepsen på syltetøyet i kiosken. Om det fantes nerver, så er det kasta på fjorden. For etter 12 minutter skjer det som gir oss en solid "boost".

Arvesen sentrer ut til hjørnet av 16-meteren og der ser Peder Vogt at det er mulig å plukke frem driveren. Han hamrer løs og kanonen sitter i nedre motsatt hjørnet.   1-0.

Vi løfter oss etter målet til Vogt, og vi skaper noen sjanser etter raskt pasningsspill. Dog vil ikke ballen i mål.

Gledelig gjelder det begge veier, og om man var i tilfellet om gutta ville vinne, så ser man det på blokkeringen til Almin Dacic at det ikke står på viljen vår.  En herlig oppoffrende blokkering fra sørlandets IT-ekspert.

Vår største sjanse, foruten målet, reddes på strek når Lasse Bransdal får fyre av inne i Skeid-boksen. Klokka har passert 30 minutter.

De siste 15 er dog ikke kampens mest spennede minutter og vi forbigår de i stillhet.

Vi fører an

1-0 etter de første 45 minuttene lever vi bra med, og vi kom stadig mer inn i kampen. Så da er det bare å la alle kreftene legges igjen ute på AJ Arena når vi tok fatt på 2.omgangen.

Som i 1.omgang, så starter det med at Skeid er først frempå. En lang og høy ball som vi ikke klarer å heade unna, og Skeid er alene med Skretteberg. Det lukter mer mål enn grillpølse nå.

Godt gjort når det var minst 15 folk som grilla ulovlig i nærområdet.

Men ballen blåses over som det skulle vært 31.desember.

Kristoffer Sørensen kjører slalåm selv om vi er i juni måned

I motsetning til 1.omgang, så blir Skeid sitt press som en rolig bris fra innerst i fjorden.  For etter at de blåser sin sjanse (og ballen) på sjøen, så kvikner vi til som en trimma moped.

Kampens neste sjanse er når Lasse Bransdal fyrer av fra 27.43 meters avstand. En herlig regnbue på ballen, og det passer jo perfekt i disse dager!

Vi blir stolte av den kanonen og vi leder 2-0 etter 50 minutter.

2-0 til stor glede

Herfra og inn ser vi ett Gult lag med god flyt. For nå vinner vi de fleste dueller, snapper opp flest andreballer, og er mer samkjørte i vårt pasningsspill. Så skal det sies at Skeid byttet 10 spillere fra kampen 2.pinsedag.

Etter doblingen så er det mye Gult. Vi stråler radioaktivt nå. Med is i hånda og litt skygge, så er det fantastisk å se våre Gule vise høy (radio)-aktivitet.

Så skal det nevnes at Sa-Sa-Sa Skeid ikke har gitt opp. Omgangens store sjanse oppstår minutter etter vårt 2-0 mål når de kommer alene med Skretteberg.

Vår sisteskanse gjør som pufferfisk og gjør seg stor! Det er nok til at det ender med redning. Vi har fortsatt kontroll-ish på 2-0 med ca halvtimen igjen

Daniel Skretteberg hadde en meget god kamp mellom stengene

Kontroll blir det i alle fall etter at Rasmus Løvseth gjør om Nikola Jokic i basketens verden -  løper fra alt og alle og dunker inn 3-0!   Selv båtene i omegnen har ikke like stor cruisekontroll nå.

Hva skal man si om det siste 30 minuttene. Med 3-0 har vi kontroll, selv om gjestene har enkelte sjanser.  Det å ligge under med tre mål er såpass bratt at selv Asker og Bærum Vaktmesterkompani ikke har lang nok stige til å klatre seg tilbake i kampen.

Kom på kamp - vi kan love mye moro fremover! Takk til alle som tok turen

Og det ender med "heimesiger" 3-0, og med det er vi mer enn klare for kameratene fra Hamar onsdag 7.juni kl 1800

Før det så skal vi lande på Værnes og beina før det, når vi besøker Stjørdals/Blink søndag kl 1500.