Tuven Holter: - Deilig når det klaffer

Bærum sikret ny trepoenger i Mjøndalen

Årets Norsk-Tipping-LIGAEN avd. 3 byr på hele fire 2.lag. Det betyr også at noen av kampene spilles i midtuken.

Tirsdag kveld satte Sandvikas Helgule stolthet seg i biler og minibuss med retning Consto Arena i Mjøndalen.

Mjøndalens rekruttlag kveldens motstander - et lag som gikk rett i strupen på Bærum fra start.

Første advarsel kom allerede etter tre minutter når vi gir bort kula til hjemmelaget, som sender av gårde et varselsskudd.

Åtte minutter er spilt når Mjøndalen 2 rapper ballen og kommer i voldsomt tempo. Vi blir parkert, og avslutningen er utsøkt. 1-0 hjemmelaget. Wake up-call, Bærum.

Etter snaut kvarteret får vi nesten en reprise av vertskapets første mål. Denne gangen rydder heldigvis Vedeler unna.

Så våkner gultrøyene.

For, med nitten minutter spilt er det bruntrøyene som serverer Bærums utlikning. Omar Markovic takker og bukker, og triller inn 1-1 i åpen kasse.

De resterende tjue minuttene er ugne sett med gule øyne. Mjøndale 2 er fotrappe, og triller kula raskt langs både kanter og sentralt. Vi sliter med å få has på kula, og anser oss som under pari fornøyde med første førtifem. Til tross for en stor Almin Dacic-sjanse på overtid.

Andre omgang varmet langt mer, selv om vårsola forsvant bak hovedtribunen på Consto - og Bærums tolv tilreisende hadde plassert de raske brillene på toppen av hodet.

Lasse Bransdal gjør som han pleier - og scorer mål for Bærum. Minuttet ut i omgang to så har vi snudd 0-1 til 2-1-ledelse, og vi trekker et lettelsens sukk på tribunen.

For, det var mer trøkk, gnist og vilje i det som skjedde de siste førtifem. En tjue minutters periode skulle bli avgjørende - og her kommer resten av fortellingen.

Uret bak mål viser 58 minutter når det ropes på straffe vår vei. Vi får straffe, og den setter Lasse Bransdal klokkeklart i nota. 3-1.

Så er det unge og lovende Jesper Tuven Holters tur til å få drømmetreff. En famlende Mjøndalen 2-keeper på halvdistanse, og et Tuven Holter-skudd fra skrått hold. 4-1 etter 63 min, og nå ville flere være med på moroa.

Neste ut var Juba Moula, som med ca. tjue minutter igjen, gjør det meste selv, og triller inn vårt femte for kvelden. Det jubles hemningsløst hos popcorn-spisende Bærum-supportere, og på benken, som var litt for nære tribunen etter Knut Nielsens smak.

Hjemmelaget reduserer på et nydelig satt frispark like etter, før Knut bruker bruker opp bytte-kvota og lar samtlige mann få kjenne på forholdende det siste kvarteret.

Full kontroll: Ringrev Bent Mikkelstrup har full kontroll på byttene. Her er det Holm og Hertzenberg som settes innpå i andre omgang.

Mer action ble det ikke på Consto denne vår-tirsdagen i april. Harald Berglund lot overtiden seile sin egen sjø for å slippe køen ut av arenaen. Omkjøringen via Solbergelva og Åssiden var noe tung, men, vi gleder oss over en ny trepoenger i kassa inn mot lørdag.

Dro hjem på overtid: Harald Berglund hadde sett nok og tok med seg Svein Birkheim ut dørene på Consto for å slippe køen

Målscorer Jesper Tuven Holter oppsummerer kampen slik.

Norsk-Tipping-LIGAEN avd. 3 - runde 2

Mjøndalen 2-Bærum SK 2-5 (1-1)

Consto Arena: 100 tilskuere

Mål: 1-0 (8.min), 1-1 (19.) O.Markovic, 1-2 (46.) Bransdal, 1-3 (58.) Bransdal, 1-4 (63.) Tuven Holter, 1-5 (69.) Moula, 2-5 (73.)

Gule kort: Selvær Arvesen, Ødegaard Aasen, Sivertsen

Laget: Vedeler, Dacic, Frobenius, A.Markovic, Sivertsen, Selvær Arvesen (K), Haugen, Tuven Holter, Moula, O.Markovic, Bransdal

Benken: Skrefsrud, Holm (79.min for Moula), Hertzenberg (79.min for Tuven Holter), Ødegaard Aasen (46.min for O.Markovic), Hauger (46.min for Dacic), Ørbech (73.min for Haugen)

Neste kamp: Bærum-Åskollen lørdag 20.april - 15.00 på AJ Arena.

Vi minner også om at billettsalget til NM 2.runde på AJ Arena onsdag 24.april mot Stabæk er ute.